web stats

Egyvilág

Egység

Ha mobilról nézed, a következő linken találsz egy rövidített, könnyebben olvasható változatot:

MOBIL VÁLTOZAT

Az alábbi írást letöltheted doc vagy pdf formátumban is. Először kattints a következő linkre, majd a megjelenő lapon, ahogy áll, a legfelső sorban válaszd ki, melyik formátumot szeretnéd. (Amit itt alább látsz, azok ugyanis képek, ezért nem lehet kijelölni a szöveget, nem lehet keresni benne, nem működnek a linkek, és kinyomtatni sem egyszerű. A letölthető dokumentumokban mindez működik.)

LETÖLTÉS ÉS TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEK

Ugyanott elmondhatod a véleményedet is róla, a „kérdőív”, a „fórum” vagy az „email” linkek segítségével. Ezenkívül rengeteg más tartalmas olvasnivalót is találsz – ez itt ugyanis egy nagyobb mű része, mely módszeresen, de azért érthetően elmagyarázza, hogyan működik a világ. A címoldalról kiindulva többet megtudhatsz róla.

(Ajánlom még: Facebook-csoport; Facebook lap)

1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal
5. oldal
6. oldal

A lapokon nem működnek a linkek, de ezek igen:

KérdőívFórumEmail

(Ajánlom még: Facebook-csoport; Facebook lap)

7. oldal

További olvasnivalók:

(Klikk a címekre)

Téma Tartalom Megjegyzés

Egyszerűség

A szerénység és egyszerűség fontossága a világ, a társadalom, és az ember életének különféle területein. Az egyszerűség szerepe ebben a műben. Az egyszerűség a mű egyik alapelve, azaz sok különféle témában felbukkan, és nagy jelentőséggel bír. Ez a téma összefoglalja ezeket a területeket, melyeket így egymás mellett láthatunk. Itt és a következő témákban, amikor az alapelvekről önmagukban beszélek, az gyakran meglehetősen elvont. Igyekszem azonban érthető maradni, és számos példa is segíti a megértést, a dolog gyakorlati jelentőségének meglátását.

A minőség felismerése a művészetben

Mit jelent a minőség a művészetben, és hogyan lehet azt felismerni? 5 oldal, 1900 szó. A legérdekesebbek benne a minőség ismérvei, például az eredetiség és egyediség; a teljesség, egységesség és koherencia; valamint az időtállóság.

Vallás

A vallásos szubsztancia, dogma és intézményrendszer mibenléte. Milyen hasonlóságok és különbségek vannak a dogmák és az ideológiák között? A vallás és az igazság viszonya: hogy a dogmát nem kell szó szerint venni, és hogy nem lehet egyszerre minden vallásnak igaza. Milyen egyéni és társadalmi hasznai és kárai vannak a vallásnak? Visszásságok a vallással kapcsolatban. 13 oldal, 3900 szó. Megpróbál objektív és kiegyensúlyozott képet nyújtani a vallásról. Lásd hozzá a ‘Hit, ateizmus, agnoszticizmus’ témát is.

Továbbá közéleti aktualitásokra is szoktam reflektálni, a címlapon.
Azt is megnézheted, ha ide kattintasz.