web stats

Egyvilág

Segítők - Útmutató

Üdv! Mindenekelőtt szeretném, ha tudnád, hogy segítőként milyen fontos feladatot végzel ebben a projektben. Örök igazság ugyanis, hogy nem elég valamit megalkotni – hanem „el is kell azt adni”, el kell juttatni az emberekhez, el kell érni, hogy kipróbálják, felfigyeljenek rá, elgondolkozzanak rajta. Ez erre a könyvre is áll, mert lehet az bármilyen nagyszerű, ha nem jut el az emberekhez, a benne rejlő potenciál is kárba vész. Éppen ezért megbecsülöm a segítségedet, és igyekszem megadni hozzá minden támogatást, amit tudok. Ha bármilyen kérdésed van, bizonytalan vagy valamiben, problémába ütközöl, fordulj hozzám bizalommal.

Hasznos linkek:

Tématábla
Fejezettábla

Facebook lájkok

Miket tehetsz az ügyért?

Számos módon hozzájárulhatsz a könyv előmeneteléhez. (És általa a világ jobbá tételéhez, természetesen.)

Leginkább úgy, hogy bekommentelsz cikkek, blogok alá, fórumokra. Alább részletes útmutatást találsz ehhez.

Erőltetni persze nem kell, az viszont jó, ha nem csak általában említed meg a könyvet, hanem valamelyik konkrét részét ajánlod a figyelmükbe, amelyikről tudod, hogy érdekes lehet a számukra, mondjuk, ha beszélgettek és felmerül egy olyan téma, ami a könyvben is ki van tárgyalva.

(Ebből a letölthető pdf-ből tudsz készíteni osztogatható kártyákat. Ez egy két oldalból álló dokumentum, melynek az egyik oldalát egy A4-es lap egyik oldalára, a másikat a másikra kell nyomtatni, majd a vonalak mentén szétvágni. Az a jó benne, hogy a hátoldalon tanulságos mondások olvashatók. Esetleg úgy is lehet alkalmazni, hogy sima géppapírra nyomtatod ki, aztán a kártyákból otthagysz egy marékkal valami forgalmas helyen, legjobb, ha a mondásokkal felfelé.)

Ha tudsz olyat, aki hozzád hasonlóan tevőlegesen is részt venne a projektben, szólj neki.

Nagy hasznunkra tudna válni ha bloggerek, újságírók, riporterek írnának, beszélnének rólunk, interjút, riportot készítenének velünk, stb… Ha van az ismerőseid között ilyen, vesd fel neki a gondolatot. Szintén nagyon jó volna, ha anyagi támogatót tudnál szerezni, továbbá kiadót is keresek.

Van egy ilyen beszélgetős videó sorozatunk "Egyvideó" címmel, ebbe lehet jelentkezni. További információ ezen a linken.

Ha beleolvastál a könyvbe, találkozhattál benne különböző módokon megjelölt bizonytalanabb, kérdéses megállapításokkal. (ß: bizonytalanabb részek, @@: ahol valamilyen konkrét kérdésem van.) Ezeknek is utánanézhetsz.

Angolul sokkal többen tudnák olvasni az Egyvilágot – jó volna tehát lefordítani. Itt is lehet akár csak egy-egy részre vállalkozni, és nem kell ennek egy profi, végleges fordításnak sem lennie – bár, természetesen, annál jobb, minél jobb. Ehhez én is szívesen hozzájárulok: bármilyen kérdésben konzultálhatunk, illetve az elkészült fordítást is áttekinteném majd; és ugyanígy, mint a könyvet, kiraknánk az internetre, hogy a világon mindenki hozzáférhessen. Sokakat érdekelhetne is: ha megnéztétek, láthatjátok, hogy a könyv tartalma nagyban univerzális: máskor, máshol és másoknak ugyanolyan releváns, mint nekünk itt és most.

Illetve a felsoroltakon kívül is szeretettel várom az ötleteket, hogy hogyan tudnánk előmozdítani a könyv ügyét.

Tudnivalók az interneten történő népszerűsítéshez

Először is, fontos, hogy ne unassuk meg magunkat túlságosan. Igyekezz tehát csak olyan írások alá kommentelni, amelyek tényleg kapcsolódnak a könyv valamelyik témájához. (Azért túlságosan tartózkodónak sem kell lenni.)

A linkelés működése

Fontos, hogy a kommentekben linket is mellékelj, hogy az olvasók könnyen megtalálják a könyv szóban forgó témáját. Ezt nem nehéz megtenni:

https://egyvilag.hu/temakep/078.shtml

Ezt kell elhelyezni a kommentben, sima szövegként, egy külön sorba. (Konkrétan ez a link a Globális problémák témához visz, a többi témához ugyanígy működik, csak a szám a más a végén.)

Még egyszerűbb a dolog a következő két lap használatával. Ezeken megtalálod az előbbi linket minden egyes témához és fejezethez. Nem kell tehát kézzel beírogatnod őket, elég bemásolnod. A témák linkjei tehát:

Tématábla

És a fejezetekéi:

Fejezettábla

Ezeket megtalálod ennek a lapnak a tetején is, a hasznos linkek címszó alatt.

Ha esetleg konkrét oldalra akarsz hivatkozni, azt is lehet. A következők például a Globális problémák téma 7. és 17. oldalához visznek:

https://egyvilag.hu/temakep/078.shtml#p7

https://egyvilag.hu/temakep/078.shtml#p17

Néhány hely, ahol lehet kommentelni

Ezenkívül elég jól tud működni a különféle kiadványok Facebook lapjain megjelenő posztok kommentelése. (Ezek tehát magán a Facebook-on jelennek meg; ha beköveted, lájkolod őket, akkor a saját hírfolyamodban is.) Végül, a Facebook-on megjelenő reklámok alatt is el lehet helyezni egy-egy linket a könyvre, ha van benne az adott hirdetés témájába vágó fejezet.

De természetesen más helyekre is beírhatsz.

További megjegyzések