web stats

Egyvilág

Bevezetés (A világ működése)

Ha mobilról nézed, a következő linken találsz egy rövidített, könnyebben olvasható változatot:

MOBIL VÁLTOZAT

Az alábbi írást letöltheted doc vagy pdf formátumban is. Először kattints a következő linkre, majd a megjelenő lapon, ahogy áll, a legfelső sorban válaszd ki, melyik formátumot szeretnéd. (Amit itt alább látsz, azok ugyanis képek, ezért nem lehet kijelölni a szöveget, nem lehet keresni benne, nem működnek a linkek, és kinyomtatni sem egyszerű. A letölthető dokumentumokban mindez működik.)

LETÖLTÉS ÉS TOVÁBBI FEJEZETEK

Ugyanott elmondhatod a véleményedet is róla, a „kérdőív”, a „fórum” vagy az „email” linkek segítségével. Ezenkívül rengeteg más tartalmas olvasnivalót is találsz – ez itt ugyanis egy nagyobb mű része, mely módszeresen, de azért érthetően elmagyarázza, hogyan működik a világ. A címoldalról kiindulva többet megtudhatsz róla.

(Ajánlom még: Facebook-csoport; Facebook lap)

1. oldal
2. oldal
3. oldal

A lapokon nem működnek a linkek, de ezek igen:

KérdőívFórumEmail

(Ajánlom még: Facebook-csoport; Facebook lap)

4. oldal

További olvasnivalók:

(Klikk a címekre)

Téma Tartalom Megjegyzés

Méretek és arányok

Az atomokat, az univerzumot, a Naprendszert és az emberi dimenziót jellemző legérdekesebb adatok. Rövid és érthető téma, amely segít megérteni, hogy mi mekkora. Az említetteken túl adok egy módszert, mellyel könnyebben el lehet képzelni a nagy számokat, és itt van bemutatva az árapály erők működése is.

Érdekes kulturális jelenségek

A média hatalma és a szórakoztatóipar néhány jellemzője. A művészet modern tendenciái. Milyen jellemzői vannak a különböző tehetségű embereknek, például az íróknak, zenészeknek? Néhány egyéb témáról röviden: divat, mémek, műhamisítás, stb… 11 oldal, 2700 szó. Nem túl lényegi téma, de azért van benne egy-két tanulságos megállapítás, különösen, hogy a média hogyan torzítja a valóságot, hogyan befolyásolja a történéseket, az embereket és a társadalmat.

Érzelmek és érdekek

Milyen érdekek vannak jelen az érzelmek (szeretet, párkapcsolatok) körül? Az érdekek tudatos és tudattalan hatása. Ahogyan a párkapcsolatokban adunk és kapunk, nyerünk és áldozunk: a párkapcsolati mérleg. A párkapcsolati tőke, mely azt méri, hogy milyen jó partnerek vagyunk, és meghatározza, hogy milyen jó partnert kaphatunk. Üzlet és hatalom a társas kapcsolatokban. A társas kapcsolati játszmák. Hosszú, de többnyire jól érthető téma, mely szinte mindenkit érint. Hozzásegíthet, hogy tisztábban lássuk, mi zajlik a kapcsolatainkban a felszín alatt, hogyan irányítanak bennünket az érdekek itt is, hogyan kalkulálunk, mérlegelünk, miféle játszmákat játszunk egymással.

Továbbá közéleti aktualitásokra is szoktam reflektálni, a címlapon.
Azt is megnézheted, ha ide kattintasz.