web stats

Egyvilág

Az alkotások megítélésének tényezői

Ha mobilról nézed, a következő linken találsz egy rövidített, könnyebben olvasható változatot:

MOBIL VÁLTOZAT

Az alábbi írást letöltheted doc vagy pdf formátumban is. Először kattints a következő linkre, majd a megjelenő lapon, ahogy áll, a legfelső sorban válaszd ki, melyik formátumot szeretnéd. (Amit itt alább látsz, azok ugyanis képek, ezért nem lehet kijelölni a szöveget, nem lehet keresni benne, nem működnek a linkek, és kinyomtatni sem egyszerű. A letölthető dokumentumokban mindez működik.)

LETÖLTÉS ÉS TOVÁBBI FEJEZETEK

Ugyanott elmondhatod a véleményedet is róla, a „kérdőív”, a „fórum” vagy az „email” linkek segítségével. Ezenkívül rengeteg más tartalmas olvasnivalót is találsz – ez itt ugyanis egy nagyobb mű része, mely módszeresen, de azért érthetően elmagyarázza, hogyan működik a világ. A címoldalról kiindulva többet megtudhatsz róla.

(Ajánlom még: Facebook-csoport; Facebook lap)

1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal
5. oldal
6. oldal
7. oldal
8. oldal
9. oldal
10. oldal
11. oldal
12. oldal

A lapokon nem működnek a linkek, de ezek igen:

KérdőívFórumEmail

(Ajánlom még: Facebook-csoport; Facebook lap)

13. oldal

További olvasnivalók:

(Klikk a címekre)

Téma Tartalom Megjegyzés

A minőség felismerése a művészetben

Mit jelent a minőség a művészetben, és hogyan lehet azt felismerni? 5 oldal, 1900 szó. A legérdekesebbek benne a minőség ismérvei, például az eredetiség és egyediség; a teljesség, egységesség és koherencia; valamint az időtállóság.

Érdekes kulturális jelenségek

A média hatalma és a szórakoztatóipar néhány jellemzője. A művészet modern tendenciái. Milyen jellemzői vannak a különböző tehetségű embereknek, például az íróknak, zenészeknek? Néhány egyéb témáról röviden: divat, mémek, műhamisítás, stb… 11 oldal, 2700 szó. Nem túl lényegi téma, de azért van benne egy-két tanulságos megállapítás, különösen, hogy a média hogyan torzítja a valóságot, hogyan befolyásolja a történéseket, az embereket és a társadalmat.

Alkotás

Az alkotások, az alkotók és az alkotási folyamat jellemzői. Milyen fajtáik vannak az alkotásoknak és az alkotóknak? Az alkotói korszakokról és az alkotóerő forrásairól. Homályos alkotások és az alkotások körüli ködösítés, stb… Eredetiség és technika: például, hogy újabban miért kevesebb az eredeti alkotás, az alkotók és alkotások kifulladása, illetve a rutin pozitív és negatív oldala. 17 oldal, 5100 szó. Ez a téma elméleti oldalról foglalkozik az alkotással, a gyakorlati oldalról lásd ‘Az alkotás gyakorlata’ témát. Ez itt segít kicsit tudatosabban szemlélni a művészeti és tudományos alkotásokat, alkotókat, felhívja a figyelmet bizonyos tulajdonságaikra, jelenségekre, melyekbe a művek élvezete során sokan nem gondolnak bele.

Továbbá közéleti aktualitásokra is szoktam reflektálni, a címlapon.
Azt is megnézheted, ha ide kattintasz.