web stats

Egyvilág

Toborzás

Mi itt egy könyvet próbálunk összehozni, amely tiszta vizet önt majd a pohárba, rendet rak az emberek fejében, és teszi ezt racionálisan, humánusan és gyakorlatiasan. Ha még nem tetted, olvasd el a könyv bemutatását.

Miben különbözik ez más próbálkozásoktól?

Az észre támaszkodik, de egyúttal gyakorlatias is. Ha belenézel, láthatod, hogy ez egy szellemileg szilárdan megalapozott alkotás, és bár céljaiban, a világ és az emberek jobbá tételében, osztozik más próbálkozásokkal, ebben a könyvben a szívnél jóval több van:  mi nem a fellegekben járunk. Másfelől sok okos és tudományos kezdeményezés is létezik – ezek azonban általában nem túl gyakorlatiasak: mi abban igyekszünk segíteni az embereket, hogy reálisan lássák a dolgokat, eligazodjanak a világban és a saját életükben.

Messzebbre tekint. Mi nem napi politikát játszunk, hanem megpróbálunk olyan mélyreható változásokat elindítani, amik idővel alapvetően formálhatják át az emberek gondolkozását. A boldogságunk és a világ sorsa ugyanis mindenek felett ott, az emberek fejében dől el.

Kitartó. Sok jó szándékú kezdeményezés hamar kifullad, sok jó szándékú ember hamar feladja – pedig kőkemény kitartás nélkül esély sincs a sikerre, ennél sokkal kisebb vállalkozások esetén sem. Mi kitartunk.

Azonban, hogy a könyv minél jobb legyen, és minél több mindenkihez eljusson, segítségre van szükségünk. Tudnod kell, hogy ez egy tiszta és független vállalkozás, mely semmilyen urat nem szolgál, nem adja el magát, és nem húz egyik politikai oldal felé sem. Éppen ezért azonban nem is támogatják azok, akik a legkönnyebben megtehetnék. És egyébként sincs éppen könnyű dolgunk, többek között azért, mert ez csak egy könyv, amely, bár rendkívül tartalmas, nem csillog-villog úgy, mint manapság minden; illetve sokan leginkább csak kikapcsolódásra, kellemes elzsibbadásra vágynak, nincs kedvük, nincs energiájuk gondolkozni. (Ami egyébként mind a politikának, mind a piacnak kiválóan megfelel.) Ez a kihívás a dologban – de mutassatok csak egy nagy vállalkozást, amiben nem volt kihívás.

A dolog azonban nem reménytelen: ezt mutatja a már most több mint 300.000 látogatás és 200.000 letöltés, a számos rendszeres olvasó, a világban tapasztalható elégedetlenség a fennálló rendszerrel illetve az igény valami újra, egy tiszta hangra. Nem utolsósorban az is bizakodásra ad okot, hogy te most ezt olvasod, hogy vannak, akikben megmozdul valami.

Mi a feladat, kiket keresünk? Jelenleg a könyv népszerűsítése az elsődleges cél: elég nagy része készen van már, benne sok érdekes és hasznos információval, most azt kellene elérni, hogy ez minél több mindenkihez eljusson, felfigyeljenek rá az emberek. Ennek érdekében különösen hasznos volna, ha különböző helyeken (a sajtóban, blogokban, az ismerőseid körében) fel tudnád hívni rá a figyelmet; vagy ha tudnál szerezni olyanokat, akik támogatnák a projektet, beállnának közénk – de minden más ötletet is szívesen fogadunk. Ezen kívül, ha van ambíciód, beszélgetőtársnak is jelentkezhetsz az Egyvideó című beszélgetős műsorunkba, illetve a könyv tartalmának tökéletesítésében, a nyitott kérdések tisztázásában is lehet majd segédkezni. Fontos, hogy mindehhez nem kell diploma, ha a szándék megvan benned, találunk neked feladatot. (Ezen a linken megnézheted a segítők számára összeállított útmutatót.)

Egyszóval, ha téged nem csak a pénz és a saját kényelmed érdekel, ha képes vagy messzebbre tekinteni, ha mást is szeretnél csinálni, mint a villódzó képeket bámulni és a csordával vonulni egész életedben, ha részt vennél valami nagyban és nemesben, és tennél valamit egy jobb világért – akkor jelentkezz. Első lépésként írj pár sort magadról, és hogy mit és mennyit vállalnál: egyvilag@gmail.com A levelet címezd Szalay Miklósnak. Írd meg a kérdéseidet is, válaszolunk. Várunk szeretettel!

Enigma - Modern Crusaders